Hypnose & psychotherapie

Wat is wetenschappelijke hypnose

Wetenschappelijke hypnose is een effectieve methode die wordt gebruikt om gedragingen te veranderen, gewoonten aan te passen en om te leren omgaan met moeilijke emoties. Het wordt breed toegepast in de medische wereld en in psychotherapie, zoals aanbevolen door de Hoge Gezondheidsraad (zie advies).

De kracht van wetenschappelijke hypnose is bewezen, vooral als het gaat om pijnverlichting, zoals bij het ondersteunen van narcose of tandartsbezoeken. Daarnaast kan hypnose ook worden gebruikt voor stressvermindering en het behandelen van diverse psychische problemen.

Hypnose binnen de psychotherapeutische setting

Hypnose is een staat van diepe ontvankelijkheid voor suggesties, waarbij je zowel fysiek als mentaal ontspannen en geconcentreerd bent. Je bent je bewust van je omgeving en blijft alert, dus het is belangrijk om te benadrukken dat wetenschappelijke hypnose niets te maken heeft met hocus-pocus of magie.
Tijdens een hypnosesessie behoud je volledige controle over wat er gebeurt.

In de context van psychotherapie biedt hypnose een unieke mogelijkheid om in contact te komen met je onderbewuste en zo een dieper inzicht te krijgen in je emoties, kwaliteiten en mogelijkheden - je innerlijke kracht. Omdat hypnose werkt met jouw ervaringen en de kracht van je onderbewuste, leidt dit vaak tot effectievere resultaten dan wanneer alleen op wilskracht wordt vertrouwd.

Hierdoor is hypnose een boeiende en effectieve methode bij het veranderen van gewoonten, aanpakken van gedragsproblemen, en overwinnen van angsten.

Ik gebruik hypnose binnen psychotherapie om:

  • angsten te helpen overwinnen: vliegangst, faalangst,  ...

  • zelfhypnose aan te leren ter bevordering van eigen welzijn en bewustwording

  • ondersteuning te geven bij traumaverwerking

  • zelfvertrouwen aan te scherpen

  • beter te leren omgaan met stress

  • ...

Werkwijze

Je eerste gesprek is een kennismakingsgesprek.
Ik luister met aandacht naar jou en ik zal ook de nodige vragen stellen om je goed te begrijpen, zodat ik een duidelijk zicht krijg op je hulpvraag. Ik geef tijdens dit gesprek ook alle nodige informatie over hypnose.
Deze eerste ontmoeting is bedoeld om de verwachtingen wederzijds op elkaar af te stemmen en te komen tot een basis van vertrouwen. Het kan zijn dat ik al een eerste kleine test doe om na te gaan in welke mate je openstaat of vatbaar bent voor hypnose.
Ik werk niet volgens vaste scripts maar kies ervoor om een persoonlijke begeleiding uit te werken.
Om de psychotherapie te ondersteunen en te versterken kan het zijn dat ik je zelfhypnose aanleer. Indien nodig kunnen we een geluidsopname maken, handig dus om je smartphone mee te brengen.

 de weg naar binnen
is het pad naar je innerlijke bron
- Ann Phillips - Psychotherapeut -

Hypnose & psychotherapie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x