Hypnose & psychotherapie

Doelgroep

  • Volwassenen (21+)

Wetenschappelijke hypnose

Wetenschappelijke hypnose wordt als methodiek gebruikt om bepaalde gedragingen of gewoonten te veranderen of om te leren omgaan met lastige gevoelens. Wetenschappelijke hypnose is een hulpmiddel in de medische wereld en in psychotherapie (zie advies Hoge Gezondheidsraad).
Het is ondertussen bewezen dat met hypnose pijnstilling kan geïnduceerd worden ( bijvoorbeeld ondersteuning bij narcose, tandartsbezoek...) . Maar hypnose kan ook ingezet worden bij stress of bij het ondersteunen van allerlei psychische problemen.

Hypnose binnen de psychotherapeutische setting

Hypnose is een toestand waarbij je in hoge mate ontvankelijk bent voor suggesties.
Je bent diep ontspannen en geconcentreerd. Je bewustzijn ontspant zowel fysiek als mentaal. Je aandacht is diep naar binnen gericht, maar je blijft alert en je blijft je bewust van wat er in je omgeving gebeurt.
Voor alle duidelijkheid: wetenschappelijke hypnose is dus geen hocus-pocus of magie en je hebt de hele tijd zelf invloed op wat er tijdens een hypnosesessie gebeurt.
Via hypnose kom je in de psychotherapeutische setting in contact met je onderbewuste en leer je dit belangrijk deel van jezelf kennen, je emoties, je kwaliteiten, je mogelijkheden… je innerlijke sterkte.
Omdat er tijdens hypnose binnen psychotherapie gewerkt wordt met jouw ervaringen, jouw kracht uit je diepe onderbewuste, geeft dit vaak betere resultaten dan wanneer er gewerkt wordt vanuit wilskracht.
Vandaar dat hypnose een interessante methodiek is bij het veranderen van gewoontes, gedragsproblemen, angsten…


Ik gebruik hypnose binnen psychotherapie om:

  • angsten te helpen overwinnen: vliegangst, faalangst,  ...

  • zelfhypnose aan te leren ter bevordering van eigen welzijn en bewustwording

  • ondersteuning te geven bij traumaverwerking

  • zelfvertrouwen aan te scherpen

  • beter te leren omgaan met stress

  • ...

Werkwijze

Je eerste gesprek is een kennismakingsgesprek.
Ik luister met aandacht naar jou en ik zal ook de nodige vragen stellen om je goed te begrijpen, zodat ik een duidelijk zicht krijg op je hulpvraag. Ik geef tijdens dit gesprek ook alle nodige informatie over hypnose.
Deze eerste ontmoeting is bedoeld om de verwachtingen wederzijds op elkaar af te stemmen en te komen tot een basis van vertrouwen. Het kan zijn dat ik al een eerste kleine test doe om na te gaan in welke mate je openstaat of vatbaar bent voor hypnose.
Ik werk niet volgens vaste scripts maar kies ervoor om een persoonlijke begeleiding uit te werken.
Om de psychotherapie te ondersteunen en te versterken kan het zijn dat ik je zelfhypnose aanleer. Indien nodig kunnen we een geluidsopname maken, handig dus om je smartphone mee te brengen.

 

de weg naar binnen
is het pad naar je innerlijke bron
- Ann Phillips - Psychotherapeut -

Hypnose & psychotherapie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x