Hypnotherapie

Doelgroep

  • Jongeren en adolescenten vanaf 16 jaar.

  • Volwassenen

Wat is hypnotherapie?

Bij hypnotherapie wordt hypnose als methodiek gebruikt om bepaalde gedragingen of gewoonten te veranderen of om te leren omgaan met lastige gevoelens.
Het is ondertussen wetenschappelijk bewezen dat met hypnose pijnstilling kan geïnduceerd worden ( bijvoorbeeld ondersteuning bij narcose, tandartsbezoek...) . Maar hypnose kan ook ingezet worden bij stress of bij het ondersteunen van allerlei psychische problemen.

Wat is hypnose?

Hypnose is een toestand waarbij je in hoge mate ontvankelijk bent voor suggesties.
Je bent diep ontspannen en geconcentreerd.
Je bewustzijn ontspant zowel fysiek als mentaal, je aandacht is diep naar binnen gericht, maar je blijft alert en je blijft je bewust van wat er in je omgeving gebeurt.
Via hypnose kom je in contact met je onderbewuste en leer je dit belangrijk deel van jezelf kennen, je emoties, je kwaliteiten, je mogelijkheden… je innerlijke sterkte.
Omdat er met hypnose gewerkt wordt met jouw ervaringen, jouw kracht uit je diepe onderbewuste, geeft dit vaak betere resultaten dan wanneer er gewerkt wordt vanuit wilskracht. Vandaar dat hypnose een interessante methodiek is bij het veranderen van gewoontes, gedragsproblemen, angsten…
Hypnotherapie maakt dus gebruik van de eigenschappen van hypnose.

Ik gebruik hypnotherapie in mijn praktijk om:

  • beter te leren omgaan met stress

  • zelfvertrouwen aan te scherpen

  • eetproblemen beter onder controle te krijgen (omgaan met overgewicht, ongezond eten, bewustzijn van voeding stimuleren)

  • angsten te helpen overwinnen: vliegangst, faalangst, …

  • ondersteuning te geven bij traumaverwerking

  • zelfhypnose aan te leren ter bevordering van eigen welzijn en bewustwording

  • op medisch voorschrift ondersteuning te bieden bij de behandeling van pijn en psychosomatische klachten, hyperventilatie …


Werkwijze

Je eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Ik luister met aandacht naar jou en ik zal ook de nodige vragen stellen om je goed te begrijpen, zodat ik een duidelijk zicht krijg op je hulpvraag. Ik geef tijdens dit gesprek ook alle nodige informatie over hypnose en hypnotherapie. Deze eerste ontmoeting is bedoeld om de verwachtingen wederzijds op elkaar af te stemmen en te komen tot een basis van vertrouwen. Het kan zijn dat ik al een eerste kleine test doe om na te gaan in welke mate je openstaat of vatbaar bent voor hypnotherapie. Ik werk niet volgens vaste scripts maar kies ervoor om een persoonlijke begeleiding uit te werken. Om de therapie te ondersteunen en te versterken kan het zijn dat ik je zelfhypnose aanleer. Indien nodig kunnen we een geluidsopname maken, handig dus om je smartphone mee te brengen.

 

de weg naar binnen
is het pad naar je innerlijke bron
- Ann Phillips - Psychotherapeut -

Hypnotherapie

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x